Crescatorii de porci din nordul Romaniei investesc milioane de euro intr-un FNC

postat 6 iun. 2011, 00:59 de ACSA Romania   [ actualizat la 7 iun. 2011, 03:18 ]
Urmand exepmle din America si Danemarca, crescatorii de porci din Romania se asociaza cu intentia de asi proteja afacerea.
Iata un reportaj despre crescatorii de porci din statul american Indiana si modul in care acestea isi desfasoara activitatea.
Reportajul permite setarea traducerii automate in limba romana - utilizand butonul "CC" apoi selectati transcrierea vocii si apoi selectati limba Romana din setarile traducerii automate.

Fabrica se va numi SC Nutrientul FNC SRL şi va începe să producă în cel mult două săptămâni. Investiţia se ridică la aproximativ 2,7 milioane de euro, din care jumătate reprezintă finanţare europeană prin FEADR, iar restul - contribuţia a şapte fermieri care s-au asociat pentru acest proiect.

Sătui să dea sute de milioane pe lună pe trasnportul furajelor de la fabrici de profil din ţară, proprietarii fermelor de creştere a porcilor din Cehu Silvaniei s-au decis să-şi deschidă propria fabrică.

Moni Zoltan, unul dintre fermierii asociaţi: este vorba despre trei crescători de porci din Cehu Silvaniei, şi patru din localităţi din judeţul Maramureş - unul din Mireşu Mare, doi din Băseşti şi unul din Corn (comuna Bicaz). Printre cei care s-au asociat pentru construcţia FNC-ului din Cehu Silvaniei se numără şi Decebal Traian Remeş, care are o fermă de creştere a porcilor la Băseşti, Maramureş.

Pe lângă linia de producţie a furajului, cu o capacitate de 6 - 8 tone pe oră ce va putea deservi şi alte ferme din judeţ şi din ţară, fabrica de la Cehu dispune şi de şase silozuri de cereale, de 1.000 de tone fiecare, plus un uscător cu o capacitate de 200 de tone/24 de ore.

Pentru lista furnizorilor de cereale din Romania acesati ACSA - Biz.

 
 
 

 

 
 • Decizia Rusiei - tulbura si mai mult apele Presedintele rus Vladimir Putin a decis luna trecuta sa interzica importurile de branza europeana, pui american sau fructe de mare norgeviene, ca urmare a sanctiunilor economice impuse de Uniunea Europeana ...
  Postat la 20 aug. 2014, 06:05 de către SferaSoft Web
 • Incendiu devastator la o fermă de porcine din Satu-Mare O defecţiune apărută la un motor electric pare a fi cauza care a declanşat un incendiu care a cuprins o hală la ferma de porcine Vereş Agro Prod din Andrid ...
  Postat la 13 apr. 2013, 12:19 de către SferaSoft Web
 • Preţurile medii mondiale la principalele produse agricole Preţul uleiului de floarea soarelui, la 21 martie, FOB Europa, a crescut cu 0,41%, ajungând la 1210 USD/tonă, iar preţul uleiului de rapiţă, FOB Hamburg, a fost de ...
  Postat la 10 apr. 2013, 12:14 de către SferaSoft Web
 • Ministrul are explicatii nu si solutii Costul de productie in Romania, atat pentru carne, cat si pentru legume si fructe, este mai mare comparativ cu unele tari europene, astfel ca produsele din import sunt mai ieftine ...
  Postat la 5 apr. 2013, 09:49 de către SferaSoft Web
Se afișează postările 1 - 4 din 210. Vizualizați mai multe »
Comments